Vastu House

Vastu House

Location: Austin, Texas
Year: 2020-Ongoing
Status: Construction
Type: Single-family Renovation

Floor Plan Digarm

The Vastu House is the gut renovation of a 1980's suburban house guided by Vastu principles. The kitchen and master bedroom were moved to the south side of the house to receive more solar exposure. This allowed for the living room to be expanded and opened up utilizing a new 18" deep LVL beam. 

New energy-efficent windows replace their aluminum predecessors and the brick has been painted with a breathable masonry paint, updating the facade. The kitchen and bathrooms have been completely reimagined with new fixtures and finishes. 

FRONT OF HOUSE AFTER
FRONT OF HOUSE BEFORE
FROM SUN ROOM
KITCHEN

© 2021 Plural Office, LLC. All Rights Reserved.

© 2019 Plural Office, LLC. All Rights Reserved.

© 2021 Plural Office, LLC. All Rights Reserved.